HWW Logo

University Racing Eindhoven


28/03/2012 | 4 jaar, 8 maanden geleden | door Thimo Kuijl

Studenten doen meer dan alleen bier drinken en kut roepen, zie hier de URE06. Deze elektrische racer is door het team van de Technische Universiteit Eindhoven ontwikkeld en heeft zes voorgangers. Daar is de URE(University Racing Eindhoven) “06″ dan ook uit voortgekomen. Er werken ongeveer 50 mensen aan het project. Research, design, ontwikkeling, sponsoring, engineering, presentatie, kostenefficiency, testen en natuurlijk racen staan hoog in het vaandel bij het raceteam. De ontwikkelingen worden vanuit academisch oogpunt bekeken en speelt ook vaak een rol in de opleiding van de deelnemers.

De URE06 is voorzien van een custom-made buizenframe met een eveneens zelfgebouwde monocoque van koolstofvezel. De twee elektromotoren krijgen stroom van kleinere accucellen en leveren een piek vermogen van 60 kW (81 pk). Hiermee stuwen ze de 245 kilo wegende éénzitter in iets meer dan vier seconden over 75 meter asfalt. We hebben het hier dus over een raket die menig auto achter zich laat. De topsnelheid van het voertuig ligt echter lager dan de gemiddelde auto, maar 90 km per uur. Maar op korte uitgezette circuits is deze maximum snelheid hard zat.

De TU Eindhoven rijdt met de URE06 in meerdere Europese evenementen mee. Wereldwijd zijn er 450 Universiteiten die een soortgelijk team hebben en daar actief mee bezig zijn. Go URE06!