HWW Logo
Start video icon [HWW] Handheld Retrospective Splash

[HWW] Handheld Retrospective


15/02/2012 | 4 jaar, 9 maanden geleden | door Steven Saunders

Volgende week komt de PS Vita officieel in Europa uit en wij zijn op de redactie inmiddels druk met Sony’s nieuwe handheld in de weer. Vooruitlopend op de review van volgende week staan we deze week stil bij de geschiedenis van handheld consoles, en blikken we ook alvast vooruit op de ontwikkelingen die de mobiele markt de komende jaren zullen beïnvloeden. Welke handhelds zijn populair bij ons op de redactie? Wat zijn onze favoriete handheld games? Je ontdekt het in onze handheld special!


gerelateerde Posts


 • http://en.wikipedia.org/wiki/Gilgamesh Gilgamesh

  Gameboy color heb ik het meeste plezier gehad. En die 1e Gameboy (die grijze met dat geel/groene scherm) heb ik ook echt veel op gespeeld. En trouwens Donny ik vond de Ngage zo vet he, ik wou er toen der tijd echt zo graag 1 hebben maar had het geld er niet voor. Ook als ik hem nu zie zou ik hem haast willen kopen hehe.

 • daveyJ1

  Erg vet item, heeft me ook wel gerealiseerd hoeveel tijd ik met mijn GameBoy Color en later Advance heb besteed. Zoveel goede games. Toch jammer als zo’n tijdperk afgelopen is, dat smartphones en tablets het overnemen is erg jammer want vergeleken met die geweldige handheldgames zijn die games echt niet meer dan die flashgames die je uit verveling speelt en waar je nooit voor zou betalen.

 • DxpZ

  En natuurlijk niet te vergeten: “Metal Gear – Peace Walker” voor de PSP! Dat is echt een volwaardige game voor een handheld. Het vergt wel wat oefening om de besturing onder de knie te krijgen maar dan heb je ook wat!

 • http://twitter.com/KenjuMarantzi Kenju Marantzi

  Tablets en handhelds zijn twee heel andere apparaten. Kun je derhalve 1op1 niet tegen elkaar wegstrepen. Wanneer ik zou moeten kiezen tussen een (goede) tablet of een handheld kies ik ook voor een tablet, omdat ik daar meer mee kan. Maar wanneer het puur om het spelen van games gaat, gaat ik achter elkaar voor een handheld. ‘Hardcore games’ kun je namelijk niet goed op een tablet spelen. De specs mogen er weliswaar zijn, maar toch wil je gewoon de juiste soort besturing hebben om een game goed te kunnen spelen.

  Net als dat er nog altijd consoles uitkomen terwijl PC’s minstens zo capabel zijn om games op het scherm te toveren, zullen er daarom m.i. ook handhelds blijven uitkomen. Alleen klopt het wel dat een deel van de markt weggesnoept wordt door de tablets. Gewoon effe een simpele game, waar mensen vroeger een gameboy voor kochten, kan nu ook op een tablet immers.

 • http://twitter.com/KenjuMarantzi Kenju Marantzi

  Overigens staan jullie natuurlijk niet echt stil bij de geschiedenis van de handheld in dit item. Daarvoor zijn jullie te kort stilgestaan bij ieder apparaat, en vind ik dat er sowieso wel wat meer woorden besteed hadden mogen worden aan de Game Gear. Feitelijk was dat de eerste handheld die de kwaliteit die je thuis speelde, op je handheld kon krijgen. De Gameboy en de Atari Lynx-games waren simpeler waren veel simpeler.

 • justin weijland

  Favo handheld: PSP, vond dat toen wel zo episch baanbrekend qua media ervaring en graphics.

  Favo Handheld game: De pokemon’s op de gameboy tot gameboy SP. Heb per pokemon gameboy game wel 100+ uur eringestopt. Vooral toen met vrienden gewoon kapotgespeeld.

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=100001363419010 Piet Keijzer

  leuk topic, boeit me alleen weinig :D

 • Bart O

  Geweldig skate op 5:07 :D
  Goed om kritiek te leveren daarop

 • Sf_yeh

  Toen slikte je als zoete koek … aaaah pijp beweging van Skate

 • Knoppengebruiker

  Ik zou het niet erg vinden om nu nog in de trein te zitten met een gameboy hoor :D

 • http://www.facebook.com/people/Thomas-Sips/100001307316964 Thomas Sips

  Gameboy + Pokemon Red, niet te geloven hoeveel tijd daar in is gestopt.

 • Piet

  Super cool item, ik houd wel van die nostalgie! Ik ben een Pokemon fan, dus Pokemon staat op 1 bij mij!

 • Martytwsn

  Pokemon red!
  Ik ben geen fan meer maar als rpg zijn het nog steeds goeie games.

 • Sjaak

  Pokemon Ruby!