HWW Logo
Start video icon [HWW] Review LG L55S650 3D TV Splash

[HWW] Review LG L55S650 3D TV


07/09/2011 | 5 jaar, 3 maanden geleden | door Steven Saunders

Het gigantische 55 inch 3d monster van LG stond al een tijdje bij ons op de redactie. Na uitvoerig getest van Steven en Donny nemen zij plaats om jullie alle ins en outs te vertellen over deze tv. Is deze eerste consumenten tv die gebruik maakt van LG’s passieve 3D technologie de moeite waard?


gerelateerde Posts


 • Eehheleleukejongen

  LG :’)

 • Bert

  Ik weet het niet hoor, dat 3D. 2000 euro én een bril. Het zal denk ik lang duren voordat het echt een groot iets word.

 • Frenchie

  Leuk item. Wel een mooi scherm maar te duur voor mij.

 • Jeroen

  Ik ben van plan om een SSD te kopen, maar nu vroeg ik me af of 60gb voldoende is. Wat denken jullie? Ik zet er dan mijn OS op (windows 7 64-bit) en gewoon een game, die ik altijd weer kan verplaatsen naar mijn reguliere HDD wanneer ik hem zat ben.

 • altasia

  Deze TV’s een goeie 2 maanden geleden nog gezien bij de Saturn. Dit lijkt me, tot de komst van 3D zonder bril, wel de oplossing. Brilletjes kosten een paar euro en het effect wasvoor mij persoonlijk ook rustiger.

  Ondanks alles blijf ik het maar klote kijken dat 3d. Heb altijd het gevoel dat het effect wegvalt enz.

 • http://www.altasis.nl altasia

  Lekker off topic. 60GB is wel erg karig. Hou er rekening mee dat er ook van het formateren nog een GB of 7/8 zullen verdwijnen. Een cleane instalatie van win 7 met basis programma’s(e.g. word/FF/Ps) is al snel een gig of 25/30 en geeft je dus weinig speel ruimte meer.

 • Esh_

  plasma is the way.

 • Pieter

  Man donny stop die onzin te verkondigen. De maximale verbruik van de Plasmas is nogsteeds iets van 300W. tegenwoordig worden namelijk het GEMIDDELDE verbruik weergegeven, kijk maar eens in de specificaties.
  Dus stop eens met dat plasma fanboi gedrag, slaar echt nergens op.

  Over het algemeen is 42 inch of kleiner = LCD
  groten dan 42 = Plasma.
  Gewoon prijstechnisch. Nieuwe Ledschermen hebben vrijwel even goeie beeld kwaliteit als Plasma schermen, dus daar hoef je het niet om te laten.

 • Rajesh

  Wat het vermogen betreft ben ik het met je eens. Overigens gaf Steven die insteek, waarbij Donny meteen vanuit ging dat Steven het maximale vermogen bedoelde.

  Over de keuze, kwa grootte ben ik het totaal niet met je eens. Er zijn prima geprijsde 37″ plasma’s en 42″+ LCD’s. Kwa beeldkwaliteit krijg je bij plasma gewoon meer bang for buck. Die 37″ X-en S- serie van Panasonic verkies ik boven iedere LCD van dezelfde grootte tot de 1400 Euro ongeveer. Geldt ook voor grotere modellen. Maar rond de 1500 Euro zit er een punt waar de LCD-toestellen met kleurweergave (afgezien van zwartwaardes) gewoon mee kunnen met de plasma’s. En daar komt het dan neer op een persoonlijke voorkeur tussen LCD en plasma.

  Persoonlijk vind ik het minder digitale beeld en de zwartwaarde een zwaarwegend voordeel. Maar lang niet iedereen heeft dat, en met het oog op stroomverbruik kun je voor die mensen ook prima een LCD-toestel kiezen.

  En een heel belangrijk voordeel voor een flink deel van de mensen hier is ook de reactietijd van plasma. Games zien er bij een reactietijd van praktisch 0 ms (plasma) er natuurlijk beter uit dan op LCD (de besten hebben 16 ms (ze geven lager op, maar wanneer je het nameet blijkt het hoger te zijn)).

  Wat actief vs passief 3D betreft, ben ik in principe ook van de passieve techniek. Kijkt rustiger en de inkijkhoek is groter. Hopelijk komt het ook beschikbaar op plasma. Op plasma maakt een hogere resolutie sowieso veel minder uit dan op LCD. Maar ook op LCD maakt het niet super veel uit wanneer je op een redelijke afstand zit en je een 720p met een goede bitrate hebt.

 • Rajesh

  LG is niets mis mee. Je hebt van die merken hoeren die denken dat ze met een ander merk van dezelfde prijs iets veel beters krijgen. Onzin natuurlijk. Sterker nog, meestal zul je bij het goedkopere merk meer krijgen. Hoeft niet altijd te resulteren in betere beeldkwaliteit, maar ook niet per definitie slechter.
  Vergeet verder ook niet dat een hoop schermen van om. Philips gewoon een LG-paneel hebben. En vaak ook meer dan alleen het paneel. En laat het paneel nu net het belangrijkste zijn in een TV.

  Nu ik dit zeg, herinner ik me ook de opmerking van Steven over LED. Dat is gewoon niet waar. In principe moet je het verschil bij de juiste instellingen niet zien. Het voordeel van (grid)-LED is inderdaad de local dimming. Maar de vraag is of je dat wil. Het is immers kunstmatige verfellen van bepaalde gebieden. Niet zoals de producenten het bedoelt hebben dus. CCFL vs LED maakt kwa beeldweergave in principe geen verschil. Tenzij je zo’n sjappie bent die houdt van die neppe felle kleuren, die je in de winkels altijd ziet. Maar dan begrijp je weinig van kleuren echtheid.

  Anyway, LED is net als CCFL (wat de ‘oude’ LCD-toestellen hadden en een soort van TL-buizen zijn) niets anders dan backlight. En het enige voordeel dat het heeft is de mogelijkheid om plattere en energiezuinigere toestellen te ontwerpen.

  Die platheid vind ik overigens ook een overschat voordeel. Het gros van de mensen hangt hun TV namelijk niet op, en zet hem gewoon op een dressoir of TV-kast. De dikte maakt dan niet veel uit. Feitelijk kun je de omgeving rondom iedere tv wel leuk inrichten om het sjiek te laten lijken.
  En voor de mensen die hun tv wel ophangen, is het maar de vraag of dat wel zo makkelijk kan met alle aansluitingen die bijv. naar achteren steken. En de beugel die ruimte nodig heeft. Echt als een schilderijtje tegen de muur is maar bij een beperkt aantal modellen mogelijk (die hebben dan de aansluitingen in een apart station dat met één kabel naar de TV gaat. En deze toestellen zijn niet goedkoop).

 • Pieter

  Die reactietijden zitten ook op monitoren. Games op de pc zijn veel sneller en daar is het geen probleem, dus dat is één grote non issue die je hier rechtspreek uit je duim zuigt.

  37 inch LCD schermen zijn goedkoper dan 37 inch plasma schermen en daarnaast zijn die panasinic vrijwel niet leverbaar.

  Kortom 42 inch en lager LED-LCD
  Hoger dan 42 inch Plasma.

  Als je een scherm zoekt zou ik gewoon een aantal winkels in lopen en dan kijken welk beeld je mooi vindt. Who cares about the specs als jij het mooi beeld vindt?
  Ga dan eens online kijken naar prijzen en maak dan je beslissing.

 • Elvedder1977

  Plasma tvs slurpen toch energie? Kan je beter voor LED gaan, zeer zuinig.

 • http://crime-ware.nl/ Eeyk

  ik heb een samsung 48inch LCD Full hd voor 499 kocht ik bij It’s toen die nog niet failliet was.

 • naam

  Waar Steven het over heeft, van die buiten scenes is mij nog nooit opgevallen, wel dat oude soap series gewoon kut zijn, en andere oude muuk ook sowieso. versleten troep misschien, uit het pre dvd/digitaal tijdperk ? goed item

 • bigbadthomazzz

  Wat ik wel heel erg jammer vind is dat we geen 1 seconden de tv in beeld zien zoals deze bij Blammo staat. Waarom zijn jullie er niet gewoon naast gaan zitten en hebben zo de review gedaan?

  Ik zou graag zien dat jullie weer terug gaan naar het beetje onderuit gezakt op een bank zitten en over het product hebben terwijl je deze in je handen hebt. Inplaats van alleen maar uit de studio.

  Ik bedoel, de ikbenstil.nl items worden niet langer gemaakt. Dat was vooral opnemen naast het product wat je besprak. Niets aan te doen dat dat nu niet meer zo is. Maar ik vind het geen goede ontwikkeling dat er steeds meer een review word gedaan zonder het daadwerkelijke product ”echt” te hebben gezien. Want het demo filmpje kijken kan ik zelf ook :P

 • Hoi

  was LG nooit van Philips voorheen?

 • ferdie

  steven ik heb je weer betrapt op onzin praat.
  voor dat LG de sponsor werd van first look zij je over het 3d gedoe
  dat het meer een leuke toevoeging maar verder niet echt wat toevoegt.
  en nu is lg sponsor en 3d is geweldig
  het is het zelfde als toen met de xperia play eerst zeggen het is niets
  tot ze sponsor zijn dan is het ineens een top apparaat.
  de uitleg van donie slaat ook nergens op wat hij zecht klopt maar half
  http://en.wikipedia.org/wiki/Polarized_3D_glasses
  zo werkt het

 • Rajesh

  Het verschil is dat die reactietijden op PC monitoren veel dichter bij de werkelijkheid zitten. Verder is de inputlag nooit een probleem bij PC monitoren. Dus je kan het niet vergelijken. En een reactietijd van 16ms is bij iemand die serieus shooters speelt wel degelijk een probleem. Ook op de PC. Verder moet je meenemen dat het gros van de televisies natuurlijk aanzienlijk groter is dan monitoren waardoor je het wazigworden van het beeld gewoon eerder merkt. Wanneer je iets speelt waar je een flinke omgeving in ziet, denk aan de Uncharteds van deze wereld, en je draait wat om het karakter heen, zie je op LCD de rotsen en dergelijke al wazig worden. Op plasma is dit niet zo.

  Over 37″ plasma toestellen, die zijn inderdaad duurder, maar ook veel beter. Dus als je voor kwaliteit kiest, betaal je daar gewoon voor. Dat geldt ook voor de betere LCD toestellen. Een beetje een simpele redenatie die je in deze aanhoud.

  Bepalen in een winkel, kan. Maar dan moet je wel rekening houden met het gegeven dat in winkels de instellingen anders staan dan het ideale. Veelal worden ze in een winkelstand gezet, waardoor de helderheid enorm hoog gezet wordt. Voor de gemiddelde consument lijkt het dan dat een tv mooie kleuren heeft, omdat het zoveel meer naar voren komt dan een ander toestel dat niet zo fel staat. Echter heeft het niets te maken met wat een goede kleurechtheid is. Zo zullen veel mensen beweren dat de kleuren op LCD beter zijn, en op plasma veel grauwer. De grauwere kleuren zijn echter wel hoe kleuren er echt uitziet (feitelijk merk je het al wanneer je de winkel in kijkt, maar dat doen veel mensen niet), en dus beter. Verder zijn de omstandigheden in een winkel anders dan bij iemand thuis. Voor de gemiddelde tv-koper zou ik dan eigenlijk ook afraden om in een winkel te gaan kijken en op basis daarvan hun keus te maken.

 • Rajesh

  Daar wordt al het nodig over gezegd, in de comments en in het filmpje. Spreken van ‘slurpen’ is niet terecht. Maar ze verbruiken idd meer energie dan LED LCD’s. Gemiddeld genomen hetzelfde als CCFL LCD’s. En kwaliteit is natuurlijk ook belangrijk. Verder kost stroom niet zoveel. Dus stellen dat je beter kan gaan voor LED is te makkelijk, en eigenlijk onzin.

 • Tuupje

  Donny en Steven,welke plasma tv hebben jullie?
  Ik heb zelf een Panasonic 50V20E en ben daar ook erg tevreden mee!
  Ik zou zelf ook zo weer voor plasma kiezen als ik een nieuwe tv zou moeten kopen.

 • Frenk

  Steven bedoelt dat het beeld dat die bepaalde tv’s weergeven, het lijkt alsof je een buitenscene van een soap aan het kijken bent. Zelfs tripple A Hollywood producties lijken dan met een goedkope soap-camera te zijn opgenomen…
  Het ziet echt niet uit, dus als het je nog niet is opgevallen heb je of een fatsoendelijke tv of je bent er aan gewend geraakt…

 • Pingback: blue ofica

 • Pingback: water ionizer comparisons

 • Pingback: alkaline water

 • Pingback: uk research chemicals

 • Pingback: etizolam pellets

 • Pingback: cnvbsjhbfsdbfvewevkwsg

 • Pingback: water ionizers

 • Pingback: prediksi bola hari ini

 • Pingback: site web

 • Pingback: SI-8646

 • Pingback: kim kardashian brit awards

 • Pingback: clash of clans hack

 • Pingback: credit card machines

 • Pingback: tenerife property

 • Pingback: tenerife forum

 • Pingback: kids toys online

 • Pingback: college ruled journal

 • Pingback: pure garcinia cambogia dr oz

 • Pingback: bike rack trunk

 • Pingback: best bank to close your accounts while on holiday

 • Pingback: vita garcinia

 • Pingback: Home and auto insurance quotes

 • Pingback: berita gambar gempa bumi terbaru

 • Pingback: waist trimmer trainer

 • Pingback: black michi top

 • Pingback: nubile films

 • Pingback: end of tenancy

 • Pingback: free it recycling

 • Pingback: Buy Blog Comments

 • Pingback: chwil�wka przez internet

 • Pingback: botanique at bartley price

 • Pingback: dried food storage

 • Pingback: Renay

 • Pingback: cara mengatasi global warming

 • Pingback: visit this page

 • Pingback: bose headphone case

 • Pingback: HD porn video india

 • Pingback: telefon sex

 • Pingback: telefonsex

 • Pingback: scalp micropigmentation

 • Pingback: scalp micropigmentation

 • Pingback: Kitchen 16 piece Cookware Set Stainless Steel Pots Pan Lids Induction COOKERS Halogen thermometer

 • Pingback: Fat Diminisher System Reviews

 • Pingback: arm hair trimmer

 • Pingback: important link

 • Pingback: binary trading free demo account

 • Pingback: tampon d'entreprise

 • Pingback: Gaylene

 • Pingback: pc recycling

 • Pingback: waffle.website

 • Pingback: Agustin Cutler

 • Pingback: Kung Fu Panda fanfiction

 • Pingback: website here

 • Pingback: Best buy iPhone Samsung accessories

 • Pingback: how to get a book printed

 • Pingback: Fredrick Digaetano

 • Pingback: Lorrine

 • Pingback: sacred 3 trainer

 • Pingback: tenerife blog

 • Pingback: click here now

 • Pingback: boom beach cheats no survey

 • Pingback: cheats for hungry shark

 • Pingback: guitar picks

 • Pingback: take home pay calculator

 • Pingback: InstallShield 2016

 • Pingback: personal viagra

 • Pingback: porno

 • Pingback: Suggested Site

 • Pingback: Obsession Phrases

 • Pingback: 3pornstarmovies.downloadmovie.win

 • Pingback: fansshare

 • Pingback: Korey

 • Pingback: liquid iv ft lauderdale

 • Pingback: blaty drewniane

 • Pingback: 144hz blackhat seo buying guide

 • Pingback: podlogi drewniane

 • Pingback: kant�wka dlh

 • Pingback: t shirt slogans

 • Pingback: consultar pis 2016

 • Pingback: Detroit Red Wings Jersey

 • Pingback: Spacetel-Benin (MTN)

 • Pingback: Detroit Lions Blog

 • Pingback: Anal Porn

 • Pingback: Shemale Porn

 • Pingback: Sophie Dee Porn

 • Pingback: Jayden Jaymes Porn

 • Pingback: Guillermina

 • Pingback: Free Minecraft Account

 • Pingback: Kirby Lene

 • Pingback: www.msphack.com.pl

 • Pingback: click to read more

 • Pingback: Dallas

 • Pingback: Atasehir Escort Bayan

 • Pingback: click here to read

 • Pingback: https://www.youtube.com/watch?v=ZLhS146azz0

 • Pingback: wsi

 • Pingback: Website

 • Pingback: sell

 • Pingback: agencia marketing digital blumenau

 • Pingback: bostanci escort

 • Pingback: internet casinos

 • Pingback: online

 • Pingback: piano lesson port coquitlam

 • Pingback: Find Out More

 • Pingback: Viagra bez recepty

 • Pingback: Viagra

 • Pingback: angry birds game

 • Pingback: subway surfers game

 • Pingback: The Lost Ways Review

 • Pingback: steak n shake mug

 • Pingback: chima brazilian steakhouse fort lauderdale fl coupons

 • Pingback: hurricane matthews uga

 • Pingback: temple run

 • Pingback: interior design

 • Pingback: shooting games online

 • Pingback: jordan basketball shoes

 • Pingback: Dr. Maria Karpov

 • Pingback: HIFU

 • Pingback: pendik escort

 • Pingback: Fragrance

 • Pingback: Buy Drugs Regal Escorts

 • Pingback: EPoX

 • Pingback: hermetic flake flooring systems

 • Pingback: Epoxidation with dioxiranes

 • Pingback: glitter bomb

 • Pingback: go to these guys

 • Pingback: podnosniki Prokop

 • Pingback: Dillon Bostwick

 • Pingback: quick cash loans